Spelstil

Det finns många sätt att spela pingis på. Man kan spela offensivt eller defensivt, med handskaksfattning eller pennskaftsfattning. Alla sätt har visat sig vara effektiva. Det handlar om att hitta den stil som passar en bäst och utnyttja det man har talang för.

spelstil_webb

Jag har haft turen att ha tränare som kunnat hjälpa mig att hitta en stil som har varit väldigt framgångsrik för mig. Jag har lite av en ”egen” spelstil. Det är väldigt få, om någon, som spelar som jag gör. Fördelen med det är att spelare som jag sällan spelar mot måste spela mot ett spel som de aldrig tränar mot och spela ett spel som de aldrig tränat på. Jag spelar en blandning av offensivt och defensivt spel.

Jag har ett offensivt material på ena sidan av racket och defensivt material på den andra. Under bollduellerna kan jag då ”snurra” på racket och spela både offensivt och defensivt med backhand och forehand. Målet med spelstilen är att motståndaren aldrig ska veta vad som händer eller hur jag kommer spela nästa slag. Jag har visat att min spelstil är effektiv även mot de allra bästa.

Sedan våren 2013 har jag mött tre spelare som är rankade bland de 25 bästa i världen. Trots att jag själv aldrig varit rankad högre än 172:a i världen lyckades jag vinna två av de tre matcherna. Många har varit överraskade av de segrarna men jag vet att mitt spel är obehagligt för alla jag möter. Om jag lyckas höja den höga nivå jag besitter och träna för att komma upp på min högsta nivå när det väl gäller kommer jag alltid att vara en obehaglig motståndare.

ÅKERSTRÖM