Karriär

Svensk mästare Herrsingel 2013
Nuvarande Världsranking: 209

Skärmbild (7)

Jag är inne på min 10:e säsong som heltidsspelare och har bland annat tagit bronsmedalj på Junior-VM och SM-guld i singel. Just nu är jag i Halmstad på väg mot mitt långsiktiga mål, OS i Tokyo 2020.

Jag började spela pingis som sjuåring och kämpade för att hänga med klubbkompisarna i Lyckeby BTK. Vid tretton års ålder bytte jag racketmaterial och utvecklade min spelstil, vilket visade sig väldigt lyckat och snart satte karriären fart på allvar. I december 2005 blev jag som 17-åring uttagen till Junior-VM för första gången. Jag gick in i tävlingen rankad som nr 42 och överraskade de flesta med att knipa en bronsmedalj. Det gav mig möjligheten att sommaren därpå bli heltidsproffs i tyska Frickenhausen, som på den tiden var Europas starkaste bordtennisklubb. Det är en härlig känsla och ett privilegium att kunna leva på det man älskar.Hösten 2010 fick jag möjligheten att flytta till BTK Frej i Växjö för att arbeta med tränaren Marcus Sjöberg, en av två tränare som varit med och utvecklat min spelstil från första början. Vi jobbade tillsammans i tre år och lyckades hitta ett spel som passar mig och mitt material. Det ledde till ett SM-guld i singel hemma i Karlskrona. Av ekonomiska skäl tvingades klubben tyvärr att avsluta sin elitsatsning 2013 och jag valde att istället fortsätta min elitsatsning i Helsingborg, hos BTK Rekord. Jag trivdes bra i Helsingborg men valde ändå att lämna klubben efter bara en säsong.

Sommaren 2014 flyttade jag tillbaks till platsen där allt började. Det är alltid lärorikt att träna ihop med Hans Thalin och säsongen 14/15 tränade jag mycket grunder och utvecklade min spelstil i rätt riktning. Vi fokuserade mer på träning än på matchspel och det gjorde mig redo för nästa steg i karriären.

Sommaren 2015 flyttade jag till Halmstad för att bli en del av Sveriges kanske starkaste träningsgrupp som leds av Ulf ”Tickan” Carlsson. Här får jag dagligen träna mot mycket starkt motstånd och det är också en viktig del för att nå utveckling. Jag har fortfarande mycket kontakt med Hans som fortsatt stöttar mig i min utveckling. Efter att ha flyttat runt mycket ett tag är det skönt att hamna i Halmstad. Här kommer jag förhoppningsvis vara kvar en längre tid och fortsätta min utveckling på vägen mot mina mål.

Under år 2015 har jag med hjälp av mina sponsorer tränat och tävlat för drygt 60 000 kr. Jag har varit i Spanien, Belgien, Japan och Sydkorea. Detta hade inte varit möjligt utan mina sponsorer och jag är jättetacksam för den stöttning jag fått.

 

Fabian_webb

MERITER:

  • Svensk mästare Pojkar 15 singel 2004
  • Bronsmedaljör JVM singel 2005
  • Bronsmedaljör Elitserien lag 2005/2006 med Lyckeby BTK
  • Svensk mästare Herrjuniorer 17 lag 2006 med Lyckeby BTK
  • Silvermedaljör Bundesliga lag 2007/2008 (spelade 5 av 18 matcher)
  • Kvartsfinalist EM lag 2009
  • Bronsmedaljör Elitserien lag 2011/2012 med BTK Frej/Växjö Pingis
  • Svensk mästare Herrsingel 2013
  • Högsta Världsranking 172

ÅKERSTRÖM